dijous, 14 de novembre de 2019

Trànsit de Mercuri per davant del Sol

Al migdia del dia 11 de novembre de 2019 Mercuri ha iniciat un trànsit per davant del Sol que ha finalitzat un cop el Sol ja estava per sota l' horitzó.
Ha estat un fenòmen espectacular, on a través del telescopi es podia observar la minúscula esfera del planeta més proper al Sol i que tant difícil es veure habitualment, ja que sempre és molt a prop de la nostra estrella i cal disposar d' un terreny sense muntanyes properes i bona visibilitat per poder-lo observar en un breu espai de temps, abans de la sortida del Sol o després de la seva posta, dependent de la seva posició en el moment de l' any en que estiguem.

En el meu cas és el primer cop que l' he vist, després de tota una vida d' astrònom, i certament ha estat emocionant.
Diu la història que Nicolau Copèrnic no va poder veure'l mai degut a les brumes de Polònia, per tant, em puc considerar afortunat d' haver-ho aconseguit!

Fotografiar un fenòmen relacionat amb el Sol sempre és complicat. Juguem amb un astre que ens pot malbaratar la vista si no prenem les precaucions necessàries. Els filtres solars són imprescindibles, però el problema està el fer servir el buscador del telescopi per aconseguir centrar el Sol i enfocar-lo correctament.

Hauré de practicar molt de cara al 2026, quan tindrem un eclipsi total de Sol que passa per Catalunya i que no penso pedrem!

Espero que us agradi la imatge.


Cap comentari:

Publica un comentari