dissabte, 31 d’octubre de 2015

Nebulosa d' Orió - Messier 42

Hola  a tots!,

avui us porto una nova foto feta de casualitat. La nit del 10 d' octubre estava fent una sèrie de fotografies, entre les que hi ha la Nebulosa Dumbbel, el planeta Urà, la galàxia de l' Andrómeda i.... just quan anava a plegar l' instrumental, al voltant de quarts de quatre, vaig veure aparèixer per darrera la muntanya la constel·lació d' Orió. No vaig poder evitar dir-me: li faig unes imatges de prova?. Vaig prendre 20 fotos de 3 minuts d' exposició, i 10 d' un minut. Les últimes estaven ja enteranyidades amb uns núvols alts que em van fer només poder aprofitar 2 de les d' un minut d' exposició. Una llàstima....

No esperava que sortís gran cosa, amb un total de 60 minuts de llum. Però mira... la veritat és que no em puc queixar. A la dreta es veuen unes traces rectilínies, que corresponen als "spikes" d' una estrella brillant que no apareix a la foto, però està molt a prop de la imatge. Els "spikes" son quatre línies en forma de creu que dibuixa l' óptica del tub del telescopi emprat en aquest cas: un newton de 200mm d' obertura.
La càmera és la CCD QHY8L, que de moment ja m' està donant alegries, després d' un període de recerca i de conèixer els seus secrets de funcionament.
I el processat de la imatge està fet amb Pixinsight 1.8, amb el que ja començo a dominar la mecànica de treure la informació de les imatges.

Espero que us agradi.
Clars i estrellats cels!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada