diumenge, 30 de juny de 2013

Sessió Observació Pública a Sant Cugat

Amb motiu de la Festa Major de Sant Cugat, i organitzada per l' AASCV, es va realitzar una sessió pública d' observació astronòmica al Parc de l' Arborètum la nit del 29 de juny.Els núvols van fer una mica la guitza, però finalment es van poders observar objectes com:

- El cúmul globular M13 d' Hèrcules
- La nebulosa de l' anell M57 a la Lira
- La nebulosa Dumbbel M27
- Mizar i Alcor
- Albireo
- Saturn amb els seus anells

i d' altres objectes que malgrat la contaminació lumínica es van poder localitzar.

Vaig portar el meu Schmidt Cassegrain MEADE de 8", que podeu veure a la foto de sota.


Els amics de l' AASCV van poder estrenar el seu magnífic equip, un MEADE LX90 de 8", amb GPS i totes les filigranes electròniques actuals. Un equip que, de ben segur, farà les maravelles dels seus socis i simpatitzants.


Un agraïment molt especial al Carlos i la Carme, que van trobar solucions a problemes que ens van sobrevenir amb les bateríes i la disponibilitat de línies de llum. No és fàcil trobar persones amb una capacitat resolutiva com la seva.

Moltes persones van portar els seus equips per participar en la jornada. Va ser bonic veure tants equips diferents.
Al final van aparèixer moltes persones interessades, amb moltes ganes de fer preguntes i veure el cel amb els nostres equips. És reconfortant poder contribuïr a despertar l' interès per la nostra estimada Astronomia.

Per cert..., el fotògraf de les imatges publicades va ser el meu fill Jaume de 12 anys d' edat, a qui li dono gràcies públicament per la seva habilitat i el bon treball realitzat.
Gràcies Jaume !!!!

3 comentaris:

 1. Moltes gràcies Jaume per la teva valuosa col·laboració per que l'observació fos un èxit i felicitats al teu fill pel bon treball realitzat.

  Jesús González

  ResponElimina
 2. Jo vaix fer un mini reportatge de video,peró, hen fá vergonya exivirlo,perque aquest noiamb les seves fotos me deixát molt petit; felicitats per en Jaume i per el seu fill.
  Pere Ramells.

  ResponElimina
 3. Estimat Jaume, què dir si tu ets un amic tan fidel, un col·laborador de l'Entitat sempre dispoat!
  Donar-te les gràcies és poc, una abraçada queda curta, en canvi donar-te la immensa riquesa d'un valor tan gran com és l'amistat és el que et donem amb tot el cor, ja ho saps. El gest del teu fill és per lloar-lo, un èxit que ell ha recollit molt bé. És un "10" el teu fill.
  Abraçades
  Carme Mas

  ResponElimina