dimecres, 24 d’abril de 2013

Visita al PAM

No es pot demanar molt més que anar a un lloc que t' agradi i, a sobre, ben acompanyat. Aquest va ser el cas el passat 13 d' abril de 2013, quan gràcies a la generositat dels astrònoms de l' Agrupació Astronòmica de Sant Cugat Valldoreix (AASCV), vaig tenir el privilegi de poder acompanyar-los en una visita privada a les instal·lacions del PAM (Parc Astronòmic del Montsec).

Vam poder visitar els dos observatoris que hi ha 1.586 mts d' alçada. Un reflector de 80cms i una càmara schmidt antiga que desenvolupen funcions ben diferents.
L' enveja sana es va apoderar de mi quan vaig poder adonar-me de la sort dels nostres guíes, per poder treballar en allò que els apassiona.
També vaig sentir una sensació de no poder arribar gaire lluny, quan vaig poder veure a tocar de mans dos tubs takahashi que estan destinats a fer espectrografia. Quina meravella d' optica !.

Més tard vam visitar les instal·lacions que estan obertes al públic en general, amb el planetari que té el sostre correder, i els petits observatoris didàctics. Ja m' agradaria disposar d' un semblant...

Va ser un cap de setmana de primavera fantàstic, amb un cel net i un paratge de natura fabulós. Com mostra unes poques imatges. Si podeu, no us perdeu la visita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada